سید خسرو کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به شیوع جدی ویروس آنفلوانزا در سال جاری، اظهار کرد: هرساله با شروع فصل سرد سال شاهد بروز و شیوع ویروس آنفلوانزا هستیم که معمولاً از اوایل فصل پاییز تا پایان فصل زمستان ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه هر ساله شیوع بیماریهای عفونی تنفسی گوناگون از جمله آنفلوانزا قابل مشاهده است، افزود: طی سالهای اخیر بروز بیماری کرونا باعث شد بیماریهایی همچون آنفلوانزا کمتر شود چراکه رعایت دستورالعملهای بهداشتی از شیوع این بیماریها نیز کاسته بود.
معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: طول درگیری مبتلایان با ویروس آنفلوانزا حدوداً سه روز است که علائمی همچون تب، لرز، سر درد، درد عضلانی و سر درد است که افراد مسن، افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و دیابت، کودکان و نوجوانان ۶ ماه تا ۱۸ سال، مادران باردار ۲ و سه ماهه مهمترین اعضایی در خطر جامعه هستند.
خسروی با بیان اینکه در حال حاضر شدت درگیری با آنفلوانزا کاهش یافته، گفت: اگرچه آمار مبتلایان ویروس آنفلوانزا در استان کرمانشاه نسبت به اوایل فصل پاییز کاهش یافته اما هنوز متوقف نشده و برای روزهای آینده شروع مجدد پیک دوم آنفلوانزا را خواهیم داشت و افزایش تعداد پیکها تا پایان فصل پیشبینی خواهد شد.
وی با اشاره به میزان مراجعات بیماران مشکوک به آنفلوانزا، خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز فصل سرما موارد مراجعه شده شبه آنفلوانزا در استان کرمانشاه افزایشی بوده و تاکنون به طور میانگین بیش از چهار هزار و ۲۰۰ مورد مراجعه صورت گرفته است.
معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: در نمونهگیریهای انجام شده در بررسیهای میدانی از ابتدای مهرماه تاکنون حدود ۴۰۰ نمونهگیری انجام شده که از این تعداد ۱۳۶ مورد مثبت بوده که ۹۵ درصد آنها از نوع «اچ. تر. ام ۲» آنفلوانزا بوده که شایعترین نوع ابتلاء در کشور است.
خسروی با اشاره تاکید رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع آنفلوانزا در استان کرمانشاه، بیان کرد: شست و شوی دستها و استفاده از ماسک در جلوگیری و شیوع کرونا و آنفلوانزا و عدم حضور از تجمعات و شلوغیها به ویژه برای افرادی مبتلا بسیار مؤثر در جلوگیری از شیوع این ویروس خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه واکسن آنفلوانزا به میزان کافی در داروخانهها و مراکز درمانی یافت خواهد شد، افزود: بهترین زمان برای تزریق واکسن پیش از شروع فصول سرد یعنی در اواخر شهریورماه است اما تا پایان فصل زمستان نیز ادامه خواهد داشت.
معاون فنی مرکز بهداشت دانشگاه علومپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای گروههای خاصی از افراد تزریق واکسن به طور رایگان انجام میگیرد، عنوان کرد: در این فرآیند به مادران باردار و بیماران خاص همچون دیابتی و سرطانی از سوی وزارتخانه برای دریافت واکسن آنفلوانزا فراخوان داده میشود که برای دریافت رایگان واکسن به مراکز بهداشت مراجعه کنند.
وی اضافه کرد: سایر مردم نیز میتوانند با تجویز پزشک واکسن را از داروخانهها تهیه کنند که به میزان کافی در داروخانههای بخش خصوصی موجود است.
نظر شما